Side Area Logo
Welkom bij Trucks en Trailers Nederland

Trucks & Trailers Nederland
Van Gaesbekestraat 35
2274RT Voorburg
Tel: 06-51380620

info@trucksentrailersnederland.nl
www.trucksentrailersnederland.nl

T&TN eist opheffing blokkade Van Vliet vrachtwagens

Brancheorganisatie Trucks & Trailers Nederland eist van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de onmiddelijke opheffing van de blokkade van een aantal vrachtwagens van Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze trucks worden door de douane in de haven van Amsterdam vastgehouden. T&TN stelt dat deze actie van Buitenlandse Zaken geen behoorlijk bestuur weergeeft.

De blokkade werd opgeworpen nadat journalist Rik Delhaas foto’s van militaire trucks had onderschept vanuit Soedan. Op deze trucks is de naam Van Vliet Trucks te zien.

Trucks & Trailers Nederland is van oordeel dat dit geen bewijs is om te stellen dat Van Vliet deze trucks geleverd zou hebben aan het regime van Soedan. “Over de hele wereld worden er trucks verkocht. Welke eindbestemming deze trucks precies krijgen, is nooit te bepalen. Een nieuwe (buitenlandse) eigenaar kan de truck doorverkopen aan onbekende personen, in allerlei landen. Dat er vervolgens een sticker van een Nederlandse truckhandelaar te zien is op een truck, zegt helemaal niets”, aldus voorzitter Van Rheenen.

T&TN vindt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het bedrijf ernstig en onrechtmatig dupeert door de trucks vast te houden. De voertuigen die vaststaan in Amsterdam kunnen niet als legervoertuigen aangemerkt worden en hebben eveneens een andere bestemming.

Van Rheenen noemt de acties van BuZa onrechtmatig. “De voertuigen vallen na import in Nederland onder de Nederlandse wetgeving. De blokkade is in strijd met het legaliteitsbeginsel in de wet.”

Op 5 september is het verwijt neergelegd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De brancheorganisatie eist binnen zeer korte termijn opheffing van de blokkade en stelt mede dat de overheid verantwoordelijk is voor alle uit de blokkade voortvloeiende schade.