Side Area Logo
Welkom bij Trucks en Trailers Nederland

Trucks & Trailers Nederland
Van Gaesbekestraat 35
2274RT Voorburg
Tel: 06-51380620

info@trucksentrailersnederland.nl
www.trucksentrailersnederland.nl

Maak einde aan BTW fraude door introductie BTW nul-tarief

BTW fraude bij de handel in gebruikte trucks en trailers moet hard aangepakt worden door binnen de sector een BTW nul-tarief te introduceren. Dit stelt Brancheorganisatie Trucks & Trailers Nederland.

 

In het verleden is gebleken dat de gebruikte trucks- en trailers branche gevoelig is voor BTW fraude. Criminele handelaren kopen voertuigen in het buitenland, waar zij geen BTW over betalen, en verkopen deze vervolgens aan afnemers in Nederland, waarbij zij 21% BTW in rekening brengen. Vervolgens gooien zij de boekhouding in de papierversnipperaar en steken de BTW als winst in hun zak.

De Belastingdienst reageert hier op door ondernemers vaker en strenger te controleren. Bedrijven die op een eerlijke manier handel drijven, zijn hier de dupe van. Daarnaast hebben fraudulente handelaren een concurrentievoordeel: zij kunnen voertuigen tegen lagere prijzen verkopen omdat de BTW er voor hen als winst bovenop komt. T&TN is van plan haar standpunt binnenkort voor te leggen aan het Ministerie van Financiën.