Side Area Logo
Welkom bij Trucks en Trailers Nederland

Trucks & Trailers Nederland
Van Gaesbekestraat 35
2274RT Voorburg
Tel: 06-51380620

info@trucksentrailersnederland.nl
www.trucksentrailersnederland.nl

Uitzondering verbod grote cashtransacties

Brancheorganisatie Trucks & Trailers Nederland (T&TN) pleit voor een uitzondering van haar leden op het verbod op grote cashgeldtransacties, waarmee het Kabinet contante betalingen boven de 3,000 euro wil verbieden. Dit heeft T&TN duidelijk gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief verzoekt T&TN om een uitzondering op het verbod voor alle bij de Brancheorganisatie aangesloten leden, middels een convenant waarmee de integriteit van de betreffende leden gewaarborgd kan worden. De Brancheorganisatie is van mening dat het verbod op grote cashgeldtransacties zeer schadelijke economische gevolgen zal hebben voor de branche. De export van gebruikte trucks, trailers en bouwmachines – veelal naar Afrika – zal enorm afnemen. Het overboeken van geld via een banktransfer is in de meeste Afrikaanse landen vaak zeer gecompliceerd of zelfs helemaal niet mogelijk. Vaak is contant geld de enige betaalmogelijkheid vanuit Afrika.

T&TN heeft reeds uitvoerig overleg gehad met diverse overheidsinstanties, waaronder de Belastingdienst (WWFT) en het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken en Klimaat. Tevens zal voorzitter Wim van Rheenen tijdens Prinsjesdag aanwezig zijn om – samen met andere brancheorganisaties – de aandacht voor dit probleem te versterken en er voor te pleiten dat de leden van de Brancheorganisatie zo min mogelijk belast worden.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in deze kwestie.